Logo  Driftking

Demo ODC / Racing expo

ODC Kampioen 2010 Paul “Driftking” Vlasblom gehuldigd in Leeuwarden
 
Uden, 31 januari 2011 – Na een winterstop van ruim 3 maanden was het afgelopen weekend weer zover om de BMW Touring uit zijn winterslaap te halen om weer helemaal los te gaan tijdens de Racing Expo in Leeuwarden. Tijdens deze Racing Expo werden de nummers 1 Paul “ Driftking” Vlasblom, 2 Marco Kok en 3 Joey van den Hoogen van het ODC Kampioenschap gehuldigd. De beurs was dit jaar veel groter dan vorige jaar toen Paul daar ook een aantal demo's moest doen. Nu waren er ruim 3 hallen gevuld met autosport. De autocross was goed vertegenwoordigd en er was een hal helemaal gevuld met super dikke tuning auto's. Ook de veel raceauto’s natuurlijk; Koopman Racing had de oud-formule 1 auto staan van Arrows waarin Jos Verstappen de laatste wedstrijden heeft gereden. In de live arena werden ook andere demo's gegeven behalve de driftdemo's. Zo was het Monsterteam aanwezig met hun stuntcrossers, stockcars van diverse teams, karts en zijspan motoren. Deze beurs wordt om de 2 jaar georganiseerd en wordt steeds groter en groter en trekt een breed publiek aan.
 
 
Zaterdagochtend in alle vroegte vertrok Paul weer met zijn vertrouwde BMW op weg naar het hoge noorden . Zaterdag was er 3x de mogelijkheid om te trainen en aan het einde van de dag waren door middel van loting twin-battles waarin het publiek mocht kiezen welke drifter er door ging naar de volgende ronde.Na een korte briefing konden de heren helemaal los gaan om de live arena letterlijk en figuurlijk vol met rook te zetten. Door een tekort aan deelnemers werd door middel dus van de loting bepaald wie er tegen elkaar moesten en een 2-tal rijders waren automatisch door naar de volgende ronde. Paul had deze mazzel om automatisch door te gaan naar de volgende ronde. De tegenstanders die Paul hier had verslagen waren, Michel Ditmarsch en Youri Das. De finale ging tussen Paul “Driftking” en Marco Kok. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen dus die lieten geen beslissing vallen maar vroeg om een re-run van de heren. Het is altijd super om deze 2 jongens te zien driften zijn zo aan elkaar gewaagd echt helemaal top!! Ook dit keer was het Paul die de battle won,al was het met een klein verschil.Na deze laatste battle volgde de huldiging van het kampioenschap van 2010 waar Paul de hoogste trede mocht bestijgen! De grootste beker was binnen!
 
Zondagochtend was er 2x de gelegenheid om te trainen waarna de twinbattles weer werden verreden en door loting werden de duo's weer samengesteld. Nu werd de uitslag bepaald door jury. Dit waren WJ Dijkstra en Leen Bruijn. Het publiek mocht wel hun voorkeur uitspreken maar de jury had het laatste woord. Paul had deze ochtend een tweetal gastrijders meegenomen die helemaal gek van het driften waren maar nog nooit met iemand mee gereden. Na een 2x goede trainingssessies was het dan tijd voor de twin-battles. De trainingssessies waren goed om te kijken naar de tegenstanders wat die tijdens de afgelopen winterstop aan hun auto's hadden gedaan en hoe hun rijvaardigheid was toegenomen. Net als zaterdag door een tekort aan deelnemers werd door middel dus van de loting bepaald wie er tegen elkaar moesten en een 2-tal rijders waren automatisch door naar de volgende ronde. Paul had wederom de mazzel om zo door te gaan naar de volgende ronde. Zijn eerste run mocht hij gelijk tegen Marco Kok uitkomen. Normaal komen deze elkaar tegen tijdens de finale maar nu had het lot toch anders bepaald. Marco had de run daarvoor van Rick Jansen gewonnen. Het is en het blijft toch altijd super om deze 2 top drifters te zien twinnen. Ze zijn zo aan elkaar gewaagd en weten van elkaar wat de skills zijn. Het is echt deur aan deur driften en ze kregen het publiek helemaal gek. Helaas kon de jury ook geen beslissing nemen dus moest er een re-run komen. Deze keer was de jury er wel uitgekomen (jammer, want echt het publiek ging weer compleet uit hun dak). Deze battle was in het voordeel van Paul “Driftking” . In de halve finale kwam Paul Joey van de Hoogen tegen. En ook deze battle ging niet zonder slag of stoot. Hier moest een re-run voor aan te pas komen voordat de jury een beslissing kon nemen.    Ook deze keer had Paul de re-run op zijn naam geschreven. In de finale zou Paul iemand tegenkomen waar hij nog nooit eerder tegen had gereden dus dat was wel gaaf. Dit keer was het de eer aan Jan Lokerse om te kijken of hij tegen de skills van Paul was opgewassen. Jan had daarvoor de battles gewonnen tegen Michiel Ditmarsch en Olaf Commijs. De eerste 2 runs waren spectaculair om naar de te kijken. Veel rook en super driften van beide heren. Hier moest ook een re-run aan te pas komen om de jury te laten beslissen wie van de deze heren de eerste ronde van het ODC 2011 zou winnen. Helaas moest Jan zijn meerdere te kennen geven in de enige Driftking van Nederland genaamd Paul “Driftking” Vlasblom. Zo ging Paul dit weekend gelijk met 2 bekers naar huis om de prijzenkast thuis nog meer aan te vullen. 
 
 
De volgende keer dat Paul “Driftking” in actie komt is tijdens de eerste ronde van de NL Driftseries op Zandvoort, tijdens het Paasweekend..
 

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie