Logo  Driftking

Driftking 2de tijdens de 2de ronde van het ODC

Driftking 2de tijdens de 2de ronde van het ODC Championship
 
Uden, 17 mei 2010 – Afgelopen weekend werd de 2de ronde van het ODC Championship wederom verreden in Den Haag op het Norfolk terrein. Deze keer ging Paul niet met Frank naar de wedstrijd toe maar met zijn jongere broer Ruud. Ruud had de beschikking gekregen over een Driftking BMW 325 die normalerwijze voor de verhuur bij driftdagen en cursussen wordt ingezet.
 
Zaterdagochtend is er tijd om de baan te leren verkennen. Deze keer werd de baan de andere kant op gereden als de eerste keer.Het was een listig parcours met vooral in het begin een aantal hobbels waardoor je als je voorbanden verkeerd terecht kwamen zo door kon schuiven naar de barriers. Aan het einde van de middag werden de kwalificaties verreden. Paul die had zich als 2de gekwalificeerd met 94 punten. Marco Kok behaalde 97 punten van de maximaal te behalen 100 punten. Jack Dam kwalificeerde zich als derde.Na wat tips&tricks van zijn grote broer kwalificeerde Ruud zich voor de top 32 op de 15e plaats van de 24 deelnemers.Daarbij liet hij grote namen zoals Danny van Dongen (GT4 coureur) achter zich!
 
Zondagmiddag werd onder een waterig zonnetje de top 16 verreden. Om plek 15 veilig te stellen moest Ruud een battle rijden tegen Sik welke in het voordeel was van Ruud. Dit betekende dat Ruud tegen nummer 2 moest uit de top 16 dit was niemand minder dan zijn eigen broer. Ruud liet zien dat hij veel heeft afgekeken bij broer Paul. Voor Ruud was dit de 1ste competitiewedstrijd en liet zien dat je met een “gewone” BMW 325 die aan alle eisen voldoet zeker kan meekomen met de top 16 tijdens een kampioenschap. Op de baan kon Ruud niet rekenen op de medewerking van Paul. Met een score van 6 – 4 & 7 – 3 liet Paul toch even aan Ruud zien dat hij nog meer even moet oefenen om mee te komen met de grote jongens. Nadat Paul zijn jongere broer Ruud had uitgeschakeld was het de beurt aan de Belg Pieter van Hoorick om te kijken of hij Paul kon aftroeven helaas had Pieter het nakijken. De volgende die Paul tegen kwam was Joey van den Hoogen deze had tijdens de top-16 de nummer van 2 van de 1ste ronde Vernon “Driftpinda” Zwaneveld verslagen. Helaas moest Joey het ontgelden want Paul ging als een speer en was dus door naar de finale van de 2de ronde en daar kwam hij Marco Kok tegen. De heren zijn aardig aan elkaar gewaagd en weten wat ze kunnen en kunnen verwachten van elkaar. De eerste run was in het voordeel van Paul met een 6 – 4 maar de 2de run was is het voordeel van Marco met een 7 – 3 voor Marco,en met een minimaal verschil werd Paul 2de.
 
Paul staat 2de in het algemeen klassement van het kampioenschap met 160 punten en Marco staat eerste met 175 punten.
 
De volgende ronde van het ODC is een “thuiswedstrijd” voor Paul en wordt verreden bij de
Time Out in Gemert. Deze wordt op zondag 20 juni verreden. Tevens vertrekt Paul 1 juni naar Japan, Fuji om daar deel te nemen aan de 3de ronde van de D1-GP op 5 en 6 juni.

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie