Logo  Driftking

DriftKing 5de tijdens 1ste ronde ODC kampioenschap 2010

Uden, 19 april – Onder een stralend lente zonnetje werd de eerste wedstrijd verreden van het ODC Kampioenschap 2010 op het Norfolk terrein in Den Haag. Zo vertrokken we dus op zaterdagochtend vroeg richting Den Haag om daar de skills weer te laten zien van de Driftking. Helaas zat het gehele weekend zijn gezondheid niet mee waardoor hij 5de werd want een deel van het reactie en concentratie vermogen zijn dan toch niet helemaal aanwezig.

Na de inschrijving, keuring en de 1ste briefing mochten we gaan vrijrijden en er werden ook drifttaxi's gereden deze ochtend. Iedereen kon zo goed de baan verkennen en de juiste banden onder zijn auto zetten en zorgen dat er voldoende rook werd geproduceerd. De rookwolken die hier werden geproduceerd leken verdacht veel op de aswolk welke boven het luchtruim hing! Aan het begin van de middag werden de kwalificaties gehouden voor de top 16 welke zondag werden verreden. Het was een hobbelige baan en alles werd bijna in de 2de versnelling verreden. Paul mocht zich als 1ste kwalificeren en Frank ging als 2de en zo ging iedereen de kwalificatie doen. Marco had zich als 1ste gekwalificeerd met 97 punten, Remmo en Paul beide met 93 punten.

Zondag stond de zon weer hoog aan de hemel met weinig wind was het uiteraard weer ultiem drift weer voor de heren. In de ochtend werden er nog vrije trainingen drifttaxi's verreden. Begin van de middag werd een nog een kwalificatie gedaan voor de rijders welke zaterdag niet waren gekwalificeerd voor de top-16. Youri Das was de gelukkige de die door mocht en zijn battle mocht hij gelijk tegen Marco Kok. Deze run was in het voordeel van Marco.Marco had van Paul twee setjes nieuwe achterbanden gekregen (het type waar Paul zelf ook op rijdt, omdat hij zich niet helemaal lekker voelde werd er door Paul beduidend minder gereden dan normaal, dus banden over...). Ook Marco was onder de indruk van de grip-niveau van deze banden!

Paul moest zijn eerste battle tegen Mark Vissers in zijn Volvo. Het ging er erg close aan toe tussen de heren, maar Paul liet toch zien dat-ie al wat jaartjes meer ervaring heeft en schreef beide battles op zijn naam. Paul moest zijn volgende battle tegen Tim Tatje die zijn BMW Compact weer in uit de winterstalling had gehaald om weer een wedstrijd mee te doen tijdens de ODC Kampioenschappen. Helaas moest Paul zijn meerdere bekennen aan Tim. De eerste battle was nog voor Paul maar tijdens de tweede battle was het toch in het voordeel van Tim. De strijd om de 3de en 4de plaats ging tussen Marco Kok en Tim Tatje. Helaas had Marco tijdens zijn battle met Vernon Zwanenveld een gebroken aandrijfas gekregen. Snel sprongen Paul en Jasper Spaan te hulp en werd er van 3 kapotte aandrijfassen een hele gemaakt. Helaas lukte dit net niet binnen de gestelde 5-minuten reparatietijd en ging de derde plaats naar Tim. De final ging tussen Remmo en Vernon. De heren waren erg aan elkaar gewaagd maar helaas voor Vernon ging Remmo er met de eerste plaats vandoor.
 

De volgende wedstrijd voor het ODC kampioenschap staat op de agenda voor 15 en 16 mei wederom op het Norfolk terrein in Den Haag. Op donderdag 13 mei geeft de Driftking nog een demo in Boekel tijdens Boekel Ronduit.ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie