Logo  Driftking

Driftking behaalt 1ste plaats in de 3de ronde van de NL Driftseries

Driftking behaalt 1ste plaats in de 3de rond van de NL Driftseries
 
 
Uden 17 augustus 2010 – Na bijna 1,5 maand rust was het eindelijk weer zover voor Paul er mocht weer gedrift worden en wel een heel weekend lang op het circuitpark van Zandvoort waar de 3de ronde van de NL Driftseries werd verreden. Op het circuit werden de wedstrijden verreden op de paddock was er een leuk parcours uitgezet om het wallscraping goed te gaan oefenen.
 
Vrijdagochtend vertrok Paul samen met zijn Franse driftcollega Benjamin Boulbes richting Zandvoort. Benjamin was speciaal uit Zuid Frankrijk overgekomen om dit 3-daagse driftevent mee te maken en samen te rijden met zijn grote held Paul “Driftking”. Benjamin rijdt zelf een BMW E36 met een V8 motor erin welke ze afgelopen winter geheel hebben opgebouwd.
 
Paul had zijn BMW E30 missile-car meegenomen om het wallscraping nog even goed te oefenen voordat hij in November weer naar Japan toegaat om daar deel te nemen aan de Autumn driftmatsuri. Vrijdag was het doel voornamelijk de oude E30 nog compacter te maken dan deze al was. Helaas was de pret voor korte duur er braken namelijk 2 wielbouten af dus het spelen was gauw afgelopen. De E30 weer op de oprijwagen geladen om’s avonds de auto weer te fiksen voor de volgende dag. Er moesten ook nog voldoende banden worden gedraaid,Paul had namelijk al vroeg door dat deze wel erg snel op zouden gaan. Einde van de middag waren er vrije trainingen op het circuit en de kwalificaties voor de light series. Paul mocht voor de training/kwalificatie de auto van John van Kouwen lenen.
 
Zaterdagochtend vroeg vertrok Paul weer richting Zandvoort. Ook deze keer weer bepakt en bezakt. De E30 had hij kunnen maken dus deze was mee voor de wallscraping en zijn vertrouwde BMW Touring was mee voor de wedstrijden op het circuit. Begin van de middag was de kwalificatie voor de top 16. Deze werd op het paddock verreden en dit deed Paul met zijn BMW Touring. Paul had zich als 2e gekwalificeerd en moest het tegen Joey vd Hoogen met de Nissan Silvia opnemen. Na de kwalificaties was er nog tijd om te spelen en met een grote grijns ging Paul weer achter het stuur zitten van z’n E30.
 
Zondag was er eerst nog tijd even de tijd om de beide auto’s helemaal in orde te maken voor de westrijd. Bij de BMW Touring werden er nog even andere banden opgezet en bij de E30 nog even een andere koelvin gemonteerd zodat deze het als het goed is het weer de gehele dag kan volhouden. Paul moest zijn eerste battle tegen Michel Ditmarsch. Michel is hij al meerdere malen tegengekomen bij de wedstrijden maar elke keer weet Paul hem toch te verslaan. Daarna mocht Paul tegen Mark Reijne met de BMW met Toyota Turbomotor,wederom winst voor Paul.... De finale ging tussen Paul en Andre Kok die daarvoor zijn eigen broer Marco had verslagen! Ook hierin wist Paul de winst naar zich toe te trekken. Zandvoort is natuurlijk ook zijn thuis-circuit!
 
En uiteraard na de ging Paul daarna nog even flink spelen met z’n E30 tot dat alle banden stuk waren en dit was om 17.00 uur!! En de auto die doet het nog steeds.....dus bij de finale van de NL Driftseries zal Paul zijn missile E30 graag weer meenemen om hem weer compacter te maken dan dat hij al is.
 
Aankomend weekend geeft Paul samen met Vernon, Bas, Frank, Yves een “thuis” demo tijdens de DTM wedstrijd op het circuitpark van Zandvoort. Voor Paul staan er nog enkele wedstrijden op de kalender voor dit jaar; waaronder de 4de ronde van het ODC, uiteraard de finale van de NL Drifseries in Oktober en niet te vergeten de Autumn Driftmatsuri op Ebisu in November.

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie