Logo  Driftking

Driftking in Ebisu - part 4

Maandag 9 november; De eerste trainingsdag.
Rond 9 uur verzamelden ze bij DriftLand op Ebisu. Eerst een stukje theorie,waarbij vooral werd ingegaan op het verschil tussen ‘drift’ en ‘powerslide’. Het eerste gedeelte van een bocht, dus vanaf het rechte stuk waar je de drift inzet tot aan het clipping-point wordt gezien als driften, daarna als powerslide (dus het stuk vanaf het clipping-point tot het rechte stuk na de bocht). Net als bij racen gaat het erom de auto na het clipping point vrijwel recht te hebben staan om zodoende snel op het gas de bocht uit te powersliden,met het stuur zo recht mogelijk. Met de les-auto’s verhuisden ze naar een van de grote parkeerterreinen bij West-Course.

Daar werden twee bochtjes uitgezet met pionnen, waar ze dus met de handrem omheen moesten ‘driften’ om daarna op het gas naar de volgende 180-graden-bocht te powersliden. De lesauto’s zijn twee Toyota Cresta’s en een Nissan Laurel, en dan nog een Nissan S14 en de Nissan S13 waarmee Otto de D1SL heeft gereden. De Cresta’s en Laurel zijn grote sloepen waarmee alles in slowmotion gaat, ook genoeg koppel vanwege de 6-cilindermotor. Omdat Paul de DriftMatsuri ook met een S13 gaat doen koos Paul om de S13 met Otto te delen.

Met name de Italiaanse deelnemers hadden moeite met de oefeningen, zijn allemaal beginnende drifters, en bij de Driftstars-match waren we al niet echt onder de indruk,maar hier werd het wel duidelijk.....vooral als ze dan nog de schuld aan de auto’s gaan geven! Op zich zetten de team-Orange leden wel leuke oefeningen uit, ook met natte en droge stukken asfalt, maar Paul gaat toch liever het circuit op om serieus te twinnen. Einde van de middag begon het te regenen en konden Otto en Paul een beetje gaan twinnen met Suenaga. Ze deden een 8-je, en dan telkens binnendoor inhalen. Suenaga gebruikte de Nissan S13-cabrio, is een bekende auto van filmpjes van vroeger! Ook leuk om er eens naast te gaan zitten als hij aan het twinnen is, veel met de handrem, maar ook linksremmen heeft-ie goed onder de knie!

Dit hielden ze vol totdat het donker werd, en ’s avonds naar de Asahti-brouwerijen om daar onbeperkt te eten en te drinken. Inmiddels weet men van team Orange ook dat Paul mee gaat doen aan de Matsuri, en Suenaga en DriftQueen doen daar ook aan mee, en die waren dus erg benieuwd naar de auto waarmee Paul gaat deelnemen. Zelf hebben ze ook allebei een Nissan S13 Missile-Car, dus dat wordt lachen! De eerste deelnemers uit Australie zijn ook aangekomen ,en langzaam beginnen er ook wat reporters en fotografen in hetzelfde hotel in te checken. Morgen nog een dagje drifttraining, en dan gaat Paul de auto eens bekijken en indien nodig prepareren.

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie