Logo  Driftking

Driftking kampioen 2009 van de Franse Driftseries FDC!

Uden, 30 november 2009 – Afgelopen vrijdag reisde de Driftking af naar Lurcy-Levis (Frankrijk) om daar deel te nemen aan de laatste ronde van het FDC. Met een voorsprong van 12 punten op de nummer 2 van het kampioenschap Kevin Delhaye moest dat geen probleem zijn om de titel binnen te halen.

Zaterdagochtend onder een lekker nazomer zonnetje was er een algemene trainingsdag op de supergave en snelle baan van Lurcy-Levis. Er waren totaal daar 60 man/vrouwen aanwezig om daar hun driftkunsten te laten zien. Paul had vrijdag nog gekeken naar de weersverwachtingen voor het aankomend weekend zodat hij zijn banden er op af kon stemmen. Zaterdag en zondag werd er regen verwacht, dus met 16 nieuwe banden moest hij makkelijk het weekend doorkomen. Zaterdag was het echter lekker droog weer, dus de banden sleten hard. Vooral in de achterste sectie van het circuit, waar een enorm lange doordraaier (in 4e versnelling met snelheden tot 180 km/h!) de banden snel in rook liet opgaan. In 3 ronden deed Paul een nieuw setje achterbanden, dus na een uurtje moest hij stoppen om voor de wedstrijd op zondag nog voldoende banden over te houden.Soms werden de 3 ronden niet gehaald; en dat resulteerde in een klapband waar door de achterbumper voor de zoveelste keer gesneuveld is... Een aantal Franse deelnemers had een goede methode ontdekt om de banden te koelen; door af en toe eens flink door het gras te glijden (of was dat omdat ze het driften nog niet helemaal onder controle hadden??)

Zondag....de dag van de wedstrijd kwamen de regenbuien wel flink uit de lucht vallen samen met een gure wind. Het team van Maxxis was zaterdag eind van de middag aangekomen om de Nissan S13 weer een keer te laten rijden. Nadat de auto weer was afgeladen en de juiste banden er om werden gezet was er eerst een uurtje vrije training. De baan was nog behoorlijk nat waardoor er een aantal supergladde plekken in de bochten waren waarop je moest uitkijken anders je ging je spinnen, want dat deden er genoeg. Tijdens de kwalificaties werd er 1 warm up ronde verreden en 3 ronden om je skills te laten zien. Paul kwalificeerde op een eerste plek met 100 punten! Vernon had zich als 2de kwalificeert met 96 punten en Danny van Dongen die uitgenodigd was door Tango om deel te nemen in een Skyline (met lightweight rolkooi) had zich als 16de kwalificeert. De eerste battle ging tussen Paul en Danny waarin je duidelijk kon zien dat Paul toch meer het driften in de vingers heeft dan Danny. Vooral de laatste bocht (een lange doordraaier) zette Paul de DriftKing-BMW netjes naast de Skyline van Danny. In de volgende battle kwam Paul Willliam Laurette (Skyline R33 rood) tegen; dit was volgens de jury de beste battle van de dag; Paul zat ‘all-over’ de Skyline en er zat niet meer dan 10 cm tussen de auto’s! De 3de tegenstander van Paul was Frecon van het Crazy Drift Team. Die had duidelijk meer snelheid erin, en Paul moest zijn best doen om erbij te blijven. Na een re-run was het toch Paul die de betere drifter was en dus was hij verzekerd van een finaleplaats, en was ook het Franse kampioenschap al binnen voor Paul!!!

Uiteindelijk werd het weer een ouderwetse Nederlandse Finale met Vernon Zwaneveld (op zijn frans Schwanzveld geheten....) en Paul. Paul was al Frans kampioen, maar Vernon had nog wat puntjes nodig voor de derde plek in het kampioenschap.Vernon zijn auto liep na een aantal problemen bij eerdere wedstrijden nu wel helemaal top en hij heeft gelukkig bij voorgaande wedstrijden met de DriftKing reserve-auto wel aardig wat punten kunnen verzamelen en dus was een podiumplek nog binnen bereik.

In Pauls leidende run maakte hij een spin, waardoor de deur voor Vernon naar de derde plek openstond. Vernon is 1ste geworden en Paul 2de tijdens deze wedstrijd. Het algemeen klassement is door Paul afgesloten met de 1ste plaats met een voorsprong van een ruim aantal punten op de nummer 2;  Kevin Delhaye van Team Darkdog.Derde werd dus Vernon Zwaneveld.

Voor dit jaar staat er nog 1 demo op de agenda en dat is zondag 27 december in de Friesland hallen van Leeuwarden.


ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie