Logo  Driftking

DriftKing ODC-kampioen 2009

Uden, 22 maart 2010 – Na een winterslaap van bijna 8 maanden waarin wel de nodige “oefen” kilometers werden gemaakt was het afgelopen zondag dan eindelijk zover. De finale van het ODC Kampioenschap 2009 werd verreden in Tiel op de Waalkade. Dit was tevens voor het eerst dat er een eendaags evenement van het ODC werd georganiseerd.
 
Na de nodige voorbereidingen van de afgelopen weken om de BMW Touring weer helemaal in orde te maken (oa het plakken van de stickers van zijn nieuwe sponsor Rialto Verzekeringen) was Paul “ Driftking” er helemaal klaar voor om zondag weer zijn skills aan het publiek te tonen. Op zondagochtend waren de weergoden niet geheel meewerkend. De regen kwam toch weer aardig naar beneden maar dat mocht de pret niet drukken voor de rijders. Na de auto’s te hebben afgeladen, ingeschreven, technische keuring en de briefing werd het tijd om de eerste meters te maken. Ondanks dat het parcours iets wat aan de kleine kant was maakte het technische gedeelte een hele hoop goed en de jury had een clippingpoint aan de buitenkant langs de betonblokken gemaakt waardoor er toch aardig wat geoefend moest worden bij iedereen. Vooral het laatste gedeelte van de baan was op sommigen plekken glad en helaas had Paul dat ook ondervonden waardoor de 1ste kapotte achterbumper van het jaar weer een feit is. Het einde van de ochtend naderde. De baan begon droog te worden en het zonnetje kwam ook steeds meer door de wolken heen . Tijd voor de kwalificaties. Paul ging als één na laatste de baan op nadat hij teammaatje Frank nog even geholpen toen die zijn uitlaat eronderuit reed bij het opgaan van de baan. Zoals we het van hem gewend zijn had hij zich als 1ste gekwalificeerd met 98 punten. Zijn concurrenten die ook nog aanspraak op de titel konden maken waren Marco Kok (als 2de gekwalificeerd met 97 punten) en WJ Dijkstra (niet gekwalificeerd voor de top-16).
 
Begin van de middag het zonnetje was lekker gaan schijnen en publiek was nu ook in grote getale aanwezig om het spektakel van dichtbij te kunnen bekijken. Paul moest zijn eerste battle tegen Rick Jansen in de blauwe Nissan S13. De eerste run van zijn battle moest overnieuw omdat Paul een te groot gat maakte bij de acceleratie waardoor Rick niet goed meer kon volgen. Een extra run was geen enkel probleem voor Paul want hij stak deze ruimschoots in de pocket. De 2de run moest Paul tegen Marc Thill uit Luxemburg die ook met een BMW Touring rijdt.Mooi gezicht om 2 zwarte Tourings over de baan zien dansen. Ook deze run was voor Paul. In de kwartfinale kwam Paul Jack Dam tegen met zijn BMW M3 coupe.Dit werd tweemaal een 5-5 dus een re-run. Deze halve-finale-battle was ook voor Paul. Nu was het tijd voor de finale; tegen Wim Lemmers in zijn Volvo. Na een spin van Marco Kok in de kwart-finale was Paul dus al kampioen van het ODC 2009 maar om het geheel toch netjes en in stijl van de Driftking af te maken schreef Paul deze run ook op zijn naam. Dubbel winst vandaag dus voor de Driftking en een prima afsluiting van seizoen 2009.
 
Op de 2de plaats was Wim Lemmers geëindigd, Jack Dam als 3de en Pauls teammaatje Frank van Heeren werd 4de met zijn Nissan S13 waaraan de afgelopen weken nog flink was gesleuteld (montage van een Corvette LS6 motorblok)
 
Paul zal dit jaar het gehele kampioenschap van het ODC 2010 rijden om zijn titel van het afgelopen seizoen te verdedigen. De 1ste wedstrijd van het ODC van het kampioenschap 2010 staat op de agenda voor 17 en 18 april op het Norfolk terrein in Den Haag.
 Rialto

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie