Logo  Driftking

Driftking zet het terrein van de LuxExpo in Luxembourg volledig in de rook!

Uden, 24 november 2009 – Net aan een dag terug uit Japan reisde de Driftking met zijn vertrouwde BMW Touring op donderdagavond naar Luxembourg om daar deel te nemen aan het jaarlijks terugkerend evenement de International Motorshow. Paul heeft 2 maal verstek moeten laten gaan om hier aan deel te nemen omdat hij in Amerika zat voor de Formula D driftwedstrijden. Frank van Heeren en Vernon Zwanenveld zouden vrijdagochtend arriveren. Frank met zijn Nissan Silvia S13 en Vernon met zijn Toyota Corolla.

Frank had zijn Nissan de afgelopen weken helemaal opnieuw opgebouwd om deel te nemen aan deze show. Vrijdag begin van de middag heeft hij nog een aantal testrondes gedaan op het terrein van de LuxExpo om te kijken of de auto helemaal in orde was. Op een paar kleine dingen na was deze helemaal perfect. Vrijdagmiddag om 15.00 uur werd de eerste show onder een stralend nazomers zonnetje verreden van de totaal 3 show welke deze dag moesten worden verreden. Samen met Yves Faber reden ze per 2 een aantal runs op het terrein om deze helemaal onder rook te zetten. Het publiek wat al aanwezig ging helemaal uit hun dak. Helaas sloeg het noodlot toe na de 2de demo voor Frank. Zijn versnellingsbak was onder zijn auto uitgelopen. Het is een vrij klein terrein waar de shows verreden moeten worden en Frank moest alles in zijn 1ste versnelling aan elkaar linken om bij te blijven. De 2de versnelling was gewoon te hoog gegerepen voor deze baan. Helaas was het voor Frank al einde oefening. Na te hebben gekeken bij de laatste demo en zijn auto te hebben opgeladen is Frank richting huis vertrokken. De auto van Vernon deed het op dat moment ook niet helemaal naar behoren en die heeft de ontsteking iets versteld waardoor de auto wel beter liep.

Zaterdag was het weer nog steeds oke. Helaas scheen het zonnetje niet maar het was wel droog. Vandaag moesten er 5 shows worden verreden en moesten we het natuurlijk met 1 auto minder doen. Tijdens deze shows mochten er gasten meerijden welke een plek hadden kunnen bemachtigen door deel te nemen aan een lotterij op de stand van Kirsch en Goedert (sponsor Yves) Ook voor Vernon was er eerder een einde gekomen aan deze demo. Tijdens de voorlaatste demo van deze dag brak zijn diff eronder uit dus hij moest ook tijdig afhaken. De promo-dames van Kirsch mochten tijdens de laatste demo voor deze dag instappen bij Paul en Yves om een aantal ronden mee te gaan en om daarna donuts om hun ranke lichaam te laten maken en vervolgens goodies uit te delen aan het publiek. Het publiek was tijdens elke show met grote getallen aanwezig om volledig uit hun dak te gaan.

Zondag was alweer de laatste dag. Ook op deze dag moesten er net als zaterdag 5 shows worden verreden. Helaas was het zondagochtend druilig herfstweer en kwam het regenwater met bakken uit de hemel. Voor de 1ste show van 11.00 uur was het gelukkig opgehouden met regen maar was de baan nog we erg nat waardoor er weinig rook kon worden geproduceerd maar naarmate de dag vorderde werd dit ook weer helemaal top en zijn er nog een aantal banden door heen gegaan. Tijdens alle shows was het publiek weer met grote getallen aan komen zetten om naar beide heren te komen kijken hoe zij steeds weer het hele terrein van een dikke mist laag wist te voorzien!

Aankomend weekend vertrekt Paul naar Lurcy-Levis (Franrkijk) om daar deel te nemen aan de final round van het Franse Kampioenschap. Hij heeft een voorsprong van 12 punten op de nummer 2; Kevin Delhaye van het Team Darkdog
ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie