Logo  Driftking

DriftKing zet weer een geweldige show neer voor het DTM

Driftking zet weer een geweldige show neer voor het DTM
 

Uden, 26 april 2010 – Afgelopen weekend ging het DTM spektakel weer van start in het zonnige Hockenheim. Net als vorig jaar is ook dit jaar DriftSensation uitgenodigd om een aantal demo's te verzorgen tijdens deze top evenementen. Zo vertrokken op vrijdag Paul “Driftking” Vlasblom met zijn BMW Touring, Frank “Wank” van Heeren met zijn Nissan Silvia 200sx en de laatste dit het drietal compleet maakte is Vernon “Driftpinda” Zwanenveld met zijn Nissan Skyline 350GT in de gele kleuren van het Solid State Racing Team.
 

Zaterdag konden we al genieten van de eerste zomerse temperaturen hier op het circuit. Vrijdagavond hadden we de spullen allemaal al netjes opgesteld en neergezet zodat we zaterdag heerlijk konden genieten. Op de paddock stond het gelijk vol met mensen die allemaal foto´s maakten van de auto´s en de rijders en veel vragen stelden. Zaterdagmiddag om half 3 werden de drifters opgehaald om zich op te stellen voor de demo´s die zij na de kwalificatie van de DTM mocht gaan geven. De Sachskurve mocht gedrift worden, met de 'kurzanbinding' daarachter. De tribune zaten helaas nog niet helemaal vol maar het publiek wat er zat ging echt weer volledig uit hun dak. De heren hadden voor deze dag weer een super demo gedaan. Veel rook geproduceerd en weer aardig wat rubber achtergelaten op de baan. Een kwartier de tijd was ruim voldoende om de banden op te roken, en de banden waren ook tot op de draad versleten.Natuurlijk is het tijdens demo´s niet toegestaan om een klapband te hebben, vanwege de professionele uitstraling en de DTM-organisatie wil ook geen troep op de baan natuurlijk! Na afloop van de demo stond de paddock weer vol met mensen om de auto en rijders te bewonderen en foto´s te maken. Na alles weer netjes te hebben klaargezet voor de volgende dag zijn we met z'n allen naar het centrum van Hockenheim gegaan om lekker te gaan genieten van de avondzon met de nodige drank en lekker eten!
 

Zondagochtend onderweg naar het circuit toe stonden we al in de file dus dat beloofde al wat! Naar de wedstrijden van de DTM komen natuurlijk enorm veel mensen kijken en dat betekent dat je daar de nodige exposure uit kan halen voor het driften om dit nog beter op de kaart te zetten. De drifters werden om 15.00 uur opgehaald om zich klaar te maken voor de demo. De tribunes zaten helemaal vol dus er was onderling afgesproken wat de choreografie was en ze zouden ervoor zorgen dat er weer een super show neer werd gezet. Na de nodige inhaalacties en het echte 'close-driften' sloeg op het laatste moment helaas het noodlot toe voor Vernon; tijdens de donuts begaf zijn koppeling het dus moest hij van het circuit worden gesleept met zijn Nissan Skyline 350GT. Ondanks dit voorval mocht het de pret niet drukken en werden de banden tot het laatst aan het toe helemaal opgebrand. Er kan weer worden  teruggekeken op een geslaagde openings demo tijdens het DTM.

De volgende demo die het DriftSensation Team zal verzorgen voor de DTM is op Nederlandse bodem op het circuit van Zandvoort 21 en 22 augustus 2010. Driftking zijn eerst volgende demo is tijdens Boekel ronduit op 13 mei Hemelvaartsdag en op 15 en 16 mei wordt de 2de ronde verreden van het ODC kampioenschap 2010 in Den Haag op het Norfolkterrein.


ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie