Logo  Driftking

DTM-demo Adria

DTM Demo Adria Raceway.
 
Voor deze demo waren naast de vaste DriftSensation-rijders Frank van Heeren en Paul Vlasblom ook 3 Italiaanse rijders uitgenodigd; Federico Sceriffo (Subaru Impreza GDB), Juri Bianci (BMW E46 M3) en Monica Burrigo (Nissan Skyline R33).
 
De reis van Frank en Paul verliep volgens planning; donderdagmiddag vertrek vanuit Uden met de Mercedes Sprinter met aanhanger. Donderdagavond overnachten in een hotel aan de Brennerpas is Oostenrijk.Vrijdagmiddag aankomst op het circuit. Adria is het kleinste circuit voor de DTM, maar wel het mooiste qua inrichting; de paddock is grotendeels overdekt door een goot gebouw, en erg ruim opgezet. Team DriftSensation had een prominente plek net buiten het paddockgebouw, waar al het publiek langskwam. Na aankomst van de andere rijders wed de stand opgebouwd en koneden we eind van de dg de baan gaan verkennen.
Adria bleek een perfect drift-circuit te zijn!!! Alle bochten passen mooi in elkaar en Frank en Paul zetten de baan flink in de rook!!!! De italiaanse deelnemers hadden wat meer moeite hiermee; in Italie vinden driftdemo’s meer op parkeerterreinen plaats, dus dan is snelheid van ondergeschikt belang en draait het meer om de choreografie van donuts en burn-outs.
 
Na wat kleine reparaties aan de Subaru van Federico gingen we gezamelijk naar het hotel. Lekker eten en de volgende dag vroeg weer naar het circuit. Het was lekker weer en er was genoeg te zien. Smiddags een demo die oo geheel volgens planning verliep.
Van de DTM-organisatie kregen de drifters een rondleiding aan geboden. Dit gaf een uniek kijkje in de keuken bij de DTM; eerst naar de telemetrie (waar alle data wordt verwerkt van de auto’s) daarna een rondleiding door de pitsstraat en daarna mochten ze zelfs in de DTM-auto’s plaatsnemen! Hierna een rondleiding door de TV-compound, waar alle beelden van de DTM-race direct in meer dan 100 landen live wordt uitgezonden. Deze hadden nog een mooie verrassing voor Team DriftSensation; een dvd met de beelden zoals ze door DTM-Fan-TV gemaakt zijn. Helaas alleen voor eigen gebruik; de rechten van de beelden zijn verkocht aan de diverse TV-zenders, dus ook de beeldrechten van de DriftDemo.
 
Zondag was het helaas minder mooi weer; af en toe een buitje. Dit is voor de drifters geen probleem, maar minder spectaculair voor het publiek. De eerste demo was vlak voor de start van de race. Toen de drifters hun auto’s weer netjes hadden geparkeerd bij hun paddock begon de DTM-race. Deze begon superspectaculair met een vliegende Audi van Premas (auto total-loss, rijder ongedeerd) In tegenstelling tot de voorgaande DTM-races (die meestal worden bepaald door de pit-stops) was het nu een spannende race met veel inhaal-acties en crashes!
Na afloop van de race nog een driftdemo van Team DriftSensation en daarna snel alles inpakken en terug naar huis.
Onderweg weer overnacht in het hotel aan de Brennerpas (dikke sneeuw daar!) en maandagmiddag waren Paul en Frank weer thuis.
 
DTM-orga is uiterst tevreden over de geboden performance van Team DriftSensation en wil de samenwerking graag uitbreiden. Voorlopig highlight is de uitnodiging voor een demo tijdens de Race of Champions in het stadion van Muenchen 17 juli. Natuurlijk staat 15 mei DTM-Zandvoort ook al vast!
 
 

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie