Logo  Driftking

Paul Driftking Vlasblom pakt eerste overwinning 2010

Uden, 21 juni 2010, - Net een week terug van zijn trip naar Japan om daar deel te nemen aan de 3de ronde van het D1GP stond Paul op zondag 20 juni weer zijn mannetje tijdens de 3e ronde van het Open Drift Championship 2010.
De locatie voor de 3e ronde van het kampioenschap was bij de Time-Out in Gemert. Dus een thuiswedstrijd voor Paul. Dit bleek vooral voor andere deelnemers erg handig te zijn; in de lunchpauze werden er in de Driftking-workshop in Uden nog de nodige onderdelen en gereedschappen opgehaald om oa. de auto van Jack Dam (remleiding losgeraakt) en Mark Reijne (aandrijfas gebroken) te repareren. Vooral de laatste had geluk; in de 5-minuten reparatie tijd was Paul nog bezig de aandrijfas te monteren, terwijl Mark al achter het stuur zat om de motor warm te draaien voor de eerste battle!
Paul kon zich direct goed vinden op het parcours en was zeer sterk in het raken van alle benodigde clipping points,en het schrapen van de vangrails!. Dit bewees hij met het behalen van de eerste plaats tijdens de kwalificaties met een hoogste score van 98 van de maximaal te behalen 100 punten. Gevolgd door Marko Kok op de 2e plaats (95 punten) en Wim Lemmers op de 3e plaats. Vernon Zwaneveld reed ditmaal met de Driftking-verhuur BMW, die de vorige keer nog door broer Ruud Vlasblom naar een 15e plaats werd gestuurd.Ook deze ronde liet Vernon zien dat Driftking-BMW’s gemaakt zijn om te winnen; na een spectaculaire re-run liet hij Lars Verbraken (met de 550 pk sterke Falken auto) achter zich. Helaas kwam hij daarna in de top-16 Paul tegen ,net zoals Ruud de vorige ronde in Den Haag. Ook nu moest Paul zijn eigen huur-auto in de top-16 uitschakelen! Toch een geslaagde dag voor DataHouse-coureur Vernon, en ouderwets plezier met een auto die niet kapot gaat!
Na de PRO32 ging men direct door met de top 16 finales. In de top 16 liet vooral Lennard Wander van zich spreken. Wander was met zijn opvallende Falken Nissan 200SX S14a al de favoriet van het publiek. In de halve finale werd de kruistocht van Wander op spectaculaire wijze een halt toegeroepen door Paul. De Falken coureur was er op gebrandt om de Nederlandse "King" te verslaan. 2 Zeer spectaculaire runs op het scherpst van de snede kreeg het massaal aanwezige publiek voorgeschoteld toen de zwarte BMW M3 Touring en de groen/blauwe Nissan spiegel aan spiegel op hoge snelheid iedere centimeter van de baan gebruikten om elkaar het vuur aan de schenen te leggen.
Met een 4-6 voor Lennard Wander was het duidelijk dat Vlasblom minimaal een 6-4 moest scoren om minimaal een re-run eruit te slepen. Ondanks het spektakel van beide rijders liet de King zich niet aftroeven en scoorde een 7-3 waarmee hij een plaats in de finale veroverde en mocht Wander zich opmaken voor de battle voor de 3e & 4e plaats.
De uiteindelijke finale zou gaan tussen Kees Kok en Paul. Beide rijders kennen elkaar al jaren en hebben al vele finales (tegen elkaar) gereden. Na een spannende eerste run was het in 2e run een stuk duidelijker dat Paul de betere was en ook de jury oordeelde in zijn voordeel met een 4-6 en 7-3 en daarmee behaalde Paul zijn eerste overwinning van het 2010 Open Drift Championship.
Uitslag Open Drift Championship 2010 Ronde 3:
1. Paul Vlasblom - "DriftKing.nl" BMW M3 Touring
2. Kees Kok - "Kok Transport" BMW M3 E30
3. Lennard Wander - "Falken" Nissan 200SX S14a.
4. Jack Dam - BMW M3 E36
Door deze overwinning is Paul nu ook leider in het kampioenschap, en maken we ons op voor een spannende volgende ronde; 11&12 september op Wunderland Kalkar in Duitsland.
 
 

ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie