Logo  Driftking

Vierde ronde FDC

Driftking wint ook 4de ronde van het FDC

Uden, 11 augustus 2009 – Afgelopen weekend werd er in Rivesaltes, Zuid-Frankrijk de 4de ronde verreden van het FDC. Daarom reisde Paul afgelopen vrijdag af naar het zonnig Zuid-Frankrijk met zijn Driftking-BMW om daar deel te nemen aan de voorlaatste ronde van het FDC.

Zaterdagochtend eerst de auto afgeladen en daarna de Ford Mustang van Yves Faber welke ook was afgereisd naar het zuiden van Frankrijk.Vervolgens was de technische keuring van de auto’s samen met de briefing. Daarna was het tijd om de baan te verkennen maar het was geen super technische baan. Na een paar ronden te hebben gereden en al aardig wat banden er door te hebben gejaagd zijn we naar het winkelcentrum verderop gelegen gegaan om een beetje op temperatuur te komen voordat de kwalificaties begonnen. Het was daar 37 graden en aangezien we onze overall nog aanmoesten en lekker in de warme auto plaats moesten nemen was het geen overbodige luxe om dit even te doen. Voor de kwalificaties werd er dmv loting bepaald in welke volgorde de rijders moesten rijden. Paul mocht als op een-na laatste kwalificeren en Yves moest zich als 8ste kwalificeren. Paul had zich wederom als 1ste gekwalificeerd en Yves als 2de. ’s Avonds was er nog de mogelijkheid om te rijden maar aangezien de banden er vrij vlot door heen gingen werd besloten deze dag te laten voor wat het was.

Zondagochtend werd er eerst nog een briefing gedaan voordat later op die dag de top-16 begon. Deze dag begon ook super warm maar naar mate de dag vorderde kwam er steeds meer bewolking en wind wat op zich wel super gunstig voor de rijders was om onder deze omstandigheden de battles te doen. Pauls 1ste battle was tegen Nicolas met een witte BMW E30 uit Spanje deze was niet opgewassen tegen zijn kwaliteiten. De 2de battle kwam Paul uit tegen een Spanjaard met zijn Nissan S13. Deze had blijkbaar wat meer kwaliteiten in huis dan zijn voorganger want hier was een re-run voor nodig om te beslissen wie er doorging voor de volgende battle en helaas mocht de Spanjaard naar huis ondanks zijn goede entry’s maar net niet genoeg om de jury te overtuigen. De 3de battle was tegen David Roze van het team Dark Dog, welke trouwens aankomend weekend ook aanwezig is tijdens Bavaria City Racing te Rotterdam, met zijn Toyota Cresta. Helaas voor David mocht hij ook naar huis want Paul zat er wat dichter en strakker op. In de finale kwam Paul wederom de team maat van David Roze namelijk Kevin Delaye met zijn Nissan S15 tegen. Tijdens de warm up en de 1ste ronde mocht Paul leiden en met de 2de ronde was voor Kevin maar deze ging nogal wijd de bocht in en het scheelde weinig of hij ging spinnen waardoor Paul zijn voorbumper kon raken en deze er afvloog en Kevin alsnog spinde. Daarna werd er een re-run verreden maar Kevin probeerde Paul bij de 1ste bocht in te halen via de pionnen en kurbstones maar Paul hield de “deur” vrij dicht waardoor Kevin Paul raakte en door het gras moest. Het publiek ging hierdoor uit zijn dak. Deze waren met grote getallen aanwezig. Na korte ‘reparaties’ aan beide auto’s (duct-tape is hiervoor de aangewezen methode!) werd de 2e run gereden. Paul kon Kevin netjes volgen en dus was de jury unaniem in haar oordeel; Paul had de overwinning in zijn pocket. Hierna reden de beide finalisten nog een paar demo-runs om het publiek te vermaken.

Paul staat nu bovenaan in het kampioenschap met 80 punten en Kevin staat met 66 punten op een 2de plaats.
De volgende dag kon het Driftking-team nog genieten van het mooie weer, waarna de thuisreis weer kon beginnen.
ga terug

Bestel direct!

De Driftking hoodie