LAATSTE NIEUWS


De recap na ruim 10 jaar driften; Paul zelf aan het woord:
Het hele driftwereldje is in Nederland compleet ingezakt; rijders die op europees niveau mee kunnen komen zijn er niet, hoewel de zelfbenoemde ‘kampioenen’ zich op Facebook etc doen voorkomen dat ze de beste ter wereld zijn blijven de bekers uit…. Je hebt praters en doeners zullen we maar zeggen….de doeners deden het, de praters praten er nu over alsof ze het zelf gedaan hebben! Met een verzameling van meer dan 100 gewonnen prijzen (meest eerste prijzen) kunnen we met een gerust hart stellen dat dit niet meer geevenaard gaat worden. De uitgebreide collectie kan in Uden bewonderd worden…hierbij zitten prijzen van over de gehele wereld; Paul driftte oa in; Dubai, Amerika, Australie, Japan, Moskou, Finland, Zweden, Hongarije, Tsjechie, Portugal, Frankrijk, Italie, Griekenland, Malta, Engeland, Ierland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Polen,etc
Allemaal serieuze wedstrijden op echte circuits, geen parkeerplaatskampioenschappen…die waren er vroeger nog niet! Door de armoede aan wedstrijden in Nederland is het niveau ook enorm achteruit gegaan; waar 10 jaar geleden met respect over de Nederlandse drifters werd gesproken kreeg ik laatst de vraag van een bekende Franse drifter wat er met ‘les Hollandes’ gebeurd was (nadat een Nederlandse drifter bij een King of Europe wedstrijd in de top 32 eruit gekegeld werd door een Italiaan….).
Recent was ik op een driftmiddag op Zandvoort, waarbij de huidige Nederlandse ‘Toppers’ ook aanwezig waren (inclusief hun wedstrijd-bolides). Met een standaard E36 koppelde ik Slotemaker aan Scheivlak aan Marlboro-bocht…..zag ik die dag niemand anders doen……dat deed ik 10 jaar geleden al met een E30 323i……. Filmpje voor de ongelovigen (ik rijd de blauwe E36 sedan); https://youtu.be/xmnIk7SooX0

In de preparatie van drift en circuit-auto’s hetzelfde verhaal. Als ze een hydraulische handrem hebben ingebouwd is het ineens een ‘full-service custom-built race-shop” . Meer tijd wordt er in de bouw van een website en het updaten van Faceboek-pagina’s gestoken dan dat er daadwerkelijk ge-engineerd wordt. Website natuurlijk ook in het engels (incl kromme zinnen en taalfouten, you know wel…). Huurpandje met je logo erop gefotosjopt (echt waar!!!) en je bent in business! Natuurlijk een webshop erbij (met gejatte foto’s ….ff rechtermuisklik en ‘google zoeken op afbeeldingen’ en je weet meteen van wie ze hun spullen betrekken) want geen eigen voorraad want geen piek om te investeren!
En dan boos worden als je ze erop aanspreekt….nou met meer dan 10 jaar ervaring mag ik best wel commentaar hebben!