DRIFTKING


Driften is de ultieme vorm van voertuigbeheersing. Dwars gaan en vervolgens je auto dwars en driftend gecontroleerd de bochten door sturen. Als je zo je auto kan laten glijden geeft dit een fantastisch gevoel. De grens met je auto opzoeken van zo dwars mogelijk en in de rondte gaan. Je leert de bochten volledig dwars en driftend, vol tegenstuur te nemen. In een rechter bocht kijk je vooruit door de linker zijruit terwijl je beheerst driftend de auto over de wielen laat slippen. Driften gaat het beste met een achterwiel aangedreven auto.

Paul Vlasblom is een amateur drifter en geniet bekendheid in Nederland en landen daar om heen. Hij deed mee aan competities in o.a. USA, Australie, Japan, Dubai, Griekenland, Moskou, Finland, Engeland, Ierland, Frankrijk, Portugal, Hongarije, Polen, Italie, Duitsland en natuurlijk de Benelux. Meedoen is leuk, maar winnen is nog belangrijker! Een greep uit de in het verleden behaalde resultaten:

– Driftkampioen van Nederland 2004 (autovisie driftchallenge)
– Driftking of Europe 2005
– Kampioen BE driftseries 2005
– Driftking of Europe 2007
– Winnaar European DriftBattle 2008
– Winnaar International DriftChampionship 2008
– Winnaar JDM Allstars Finals 2009
– Winnaar OpenDriftChampionship 2009 en 2010

Ook in de internationale wereldtop wist hij de Nederlandse eer waardig te verdedigen; 3e kwalificatieplek bij het RedBull World Drifting Championship in Long Beach en recent nog de 4de plaats bij de G1GP in Japan (1e plaats bij kwalificatie!)

Inmiddels is Paul doorgegroeid als een van de beste drifters ter wereld, niet alleen door zijn kenmerkende auto, maar ook zijn constante prestaties op topniveau geniet hij internationaal aanzien. De vele artikelen in internationale magazines (oa Drift Tengoku, BMW-performance, etc) en reports op oa Speedhunters bewijzen dit.
Geen enkele drifter ter wereld bezocht zoveel verschillende competities in verschillende landen en behaalde zo’n uitgebreide collectie prijzen bijeen als Paul.
 

Tevens is hij eigenaar van het bedrijf Vlasblom Porsche Tuning. Hij is een betrouwbare partner en heeft als achtergrond zijn eigen, degelijk bedrijf. Hij onderhoudt, repareert en ontwikkeld zijn driftauto zelf en doet dit op basis van vele jaren ervaring en successen. Hij beschikt zelf over de mogelijkheden om zijn driftauto naar de verschillende driftevenementen te vervoeren. Dit doet hij altijd op tijd en als hij belooft dat hij ergens op een driftevenement gaat verschijnen dan is dat ook zo!
Gegarandeerd veel spektakel, zijn motto is niet voor niks: De kick van het driften zit hem in het zo hard en zo haaks mogelijk gaan!!